Το κλείσιμο των τραπεζών είναι «ξαφνικός θάνατος» για την αγορά της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Όπως σημείωσε ακόμη, με ψήφισμά του, το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου τάσσεται υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες, που έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται να επιβιώσουν, τους τελευταίους μήνες δυσκολεύονται περισσότερο και πλέον βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βιώνουν συνθήκες ξαφνικού θανάτου. Το ανούσιο δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών επιτείνουν την αβεβαιότητα και δίνουν τη χαριστική βολή», επισήμανε ο κ. Ζορπίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε.

Πρόσθεσε πως τα μέτρα που έχει η όποια συμφωνία με τους εταίρους θα είναι σκληρά, αλλά προτιμούν να τα αντιμετωπίσουν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, από τον «ξαφνικό θάνατο» της αγοράς.

Η αγορά έχει «παγώσει», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης και εξέφρασε την ελπίδα να τελειώσει γρήγορα το πρόβλημα με τις τράπεζες, γιατί αλλιώς θα ακολουθήσουν απολύσεις και λουκέτα.

Σε ό,τι αφορά στο δημοψήφισμα τόνισε ότι ο καθένας θα ψηφίσει αυτό που θέλει και ο ίδιος λέει «”ναι” στην Ευρώπη και στο ευρώ».