Η Κομισιόν ήταν «τόσο κοντά» σε συμφωνία με την Ελλάδα με την διαφορά να έχει περιοριστεί στα 60 εκατ. ευρώ όταν οι Έλληνες διαπραγματευτές ξαφνικά σηκώθηκαν και έφυγαν φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Politico.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο κ. Γιούνκερ είπε σε μέλη του ΕΛΚ ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν ήθελαν να κάνουν συμφωνία.

Μάλιστα τους είπε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απέσυρε τους διαπραγματευτές του από το χώρο των συνομιλιών τη στιγμή που ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία.

«Είπε ότι ήμασταν έτοιμοι να δώσουμε μπροστά κονδύλια της ΕΕ στους Έλληνες για το μέλλον και η Ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε την προσφορά» αναφέρει ευρωβουλευτής που ήταν παρών στη συνάντηση με τον Γιούνκερ.

«Μας είπε: Ήμασταν τόσο κοντά καθώς στην πραγματικότητα ήμασταν τόσο κοντά ώστε να διαφωνούμε για 60 εκατ. ευρώ» συμπλήρωσαν τρεις πηγές σύμφωνα με τις οποίες ο Γιούνκερ δεν έδωσε λεπτομέρειες τι ακριβώς αφορούσαν.

«Ο Γιούνκερ κατηγορούσε τον Τσίπρα για ό,τι συνέβη. Μας είπε ότι αν δεν έχουμε συμφωνία αυτό οφείλεται ξεκάθαρα σε ιδεολογικούς λόγους γιατί οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες» προσθέτει πηγή του ευρωκοινοβουλίου στο Politico.

To Politico επικαλούμενο άλλη μια πηγή υποστηρίζει ότι ο Γιούνκερ είπε επίσης ότι η επικράτηση του “όχι” σημαίνει ότι «η Ελλάδα αποχωρεί από το ευρώ».