Η Αθήνα κάνει προτάσεις, οι οποίες βρίσκουν ευήκοα ώτα στις Βρυξέλλες, γράφει στην ιστοσελίδα του το πρώτο δημόσιο γερμανικό κανάλι ΑRD υπό τον τίτλο «Ευφορία στις χρηματιστηριακές αγορές. Ελπίδα για τη σωτηρία της Ελλάδας». Στις χρηματαγορές αυτό ακούγεται ως συμφωνία για το ελληνικό δράμα του χρέους, ως σωτηρία της Ελλάδας. Παντού επικρατεί διάθεση εορτασμού, ιδίως στο ελληνικό χρηματιστήριο

H άνοδος του χρηματιστηριακού δείκτης της Φρανκφούρτης DAX κατά 3% το δείχνει σαφώς: Το χρηματιστήριο ποντάρει σε ριζική τομή στο θέμα του ελληνικού χρέους. Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι ελάχιστες κατά την αμερικανική JPMorgan Chase.

Η τελευταία μεταρρυθμιστική πρόταση της Ελλάδας επιτρέπει ασφαλώς την δικαιολογημένη ελπίδα μιας λύσης, σχολίασε ο Φόλκερ Χέλμαϊερ, επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας Bremer Landesbank. Οι αντιδράσεις των φορέων αποφάσεων στην ΕΕ στέλνουν το μήνυμα της απόλυτης βούλησης να διατηρηθεί Ελλάδα στην ευρωζώνη και να εμποδίσουν το χάος στην Ελλάδα, κατά τον εμπειρογνώμονα.