‘Ενα «Σχέδιο Μάρσαλ» με χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ζητά να εκπονηθεί η ομάδα ευρωβουλευτών της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU της Βαυαρίας.

«Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι νέα αναπτυξιακή ώθηση για την Ελλάδα. Γι’ αυτό και προτείνουμε ένα Σχέδιο Μάρσαλ. Σ΄αυτό μπορούν να αξιοποιηθούν αδιάθετοι πόροι των Βρυξελλών», είπε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του CSU Μάρκους Φέρμπερ, στην εφημερίδα «Die Welt».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ομάδα ευρωβουλευτών του CDU, η Ελλάδα μέχρι το Μάιο του 2011 εκταμίευσε μόλις το 22% των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. που έχει στη διάθεσή της για το διάστημα 2007 – 2013.

Βάσει των υπολογισμών αυτών, μένουν αδιάθετα 16 δις ευρώ. Ο λόγος που δεν έχουν εκταμιευτεί δεν είναι μόνο οι διοικητικές αδυναμίες της Ελλάδας, αλλά και η αναγκαία συγχρηματοδότηση των προγραμμάτων από την Αθήνα, που αδυνατεί αυτή τη στιγμή να διασφαλίσει. Οι ευρωβουλευτές του CSU προτείνουν ωστόσο τα κεφάλαια αυτά να μην τα διαχειριστεί η Αθήνα, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα ελέγχει και τα αναπτυξιακά προγράμματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.