«Ένα Grexit θα μας βάλει σε αχαρτογράφητα νερά»

Μ. Ντράγκι: Η ΕΚΤ θα παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:50
15/06/2015
«Ένα Grexit θα μας βάλει σε αχαρτογράφητα νερά»
1
loading

Η απόφαση για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας είναι πολιτική και ανήκει στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ σε ό,τι αφορά την επιμόλυνση σε άλλες χώρες της ευρωζώνης από το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ είπε πως βρισκόμαστε σε «αχαρτογράφητα νερά».

Ο Μ. Ντράγκι είπε πως η ΕΚΤ λειτουργεί με βάση τους υπάρχοντες κανόνες και την εντολή που έχει, και αποφασίζει ανεξάρτητα για την παροχή ρευστότητας σε όλες τις τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είπε, η ΕΚΤ προχώρησε στην παροχή ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες που φτάνει συνολικά τα 118 δισ., διπλάσιο από το αντίστοιχο ποσό που είχε δοθεί έως το 2014. Επιπλέον, εξήγησε πως αυτό το ποσό αποτελεί το 66% του ΑΕΠ της Ελλάδας και αγγίζει το υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης επίπεδο.

Τέλος, σημείωσε πως η ΕΚΤ θα παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες ενόσω υπάρχει προοπτική θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές της και ενόσω αυτές θεωρούνται φερέγγυες. Κάτι που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή, προσέθεσε ο κ. Ντράγκι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Stanislav Staniskyj

    Για το λόγο αυτό πληρώνεσαι πατριώτη να προβλέπεις τα απρόβλεπτα. Δεν είσαι εκεί για τα cocktail.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει