Σχετικά με τις αναφορές σε μέσα ενημέρωσης για το θέμα της ανανέωσης των αδειών κινητής τηλεφωνίας στα 900MHz που λήγουν το 2012, η Cosmote θεωρεί ότι η πρόταση της ελληνικής ρυθμιστικής αρχής για έναν ανοιχτό και διαφανή διαγωνισμό, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πάροχοι, είναι η πλέον δίκαιη και διαφανής λύση, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο είναι κατανεμημένο το φάσμα των 900MHz στην ελληνική αγορά.

Επισημαίνεται ότι το φάσμα αυτό είναι ανισομερώς κατανεμημένο μεταξύ των τριών παρόχων κινητής, καθώς ο ανταγωνισμός κατέχει σχεδόν ολόκληρο το διαθέσιμο φάσμα στα 900MHz, και υπό αυτό το καθεστώς έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει προβάδισμα έναντι της Cosmote στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών δεδομένων, γεγονός που θα οδηγούσε σε στρέβλωση του ανταγωνισμού. Η απλή ανανέωση των υφιστάμενων αδειών θα συνεπαγόταν συνέχιση της σημερινής άνισης κατανομής του φάσματος σε βάρος της Cosmote.

Η Cosmote συμφωνεί ότι το ελάχιστο τίμημα για την ανανέωση των αδειών, στα 61 εκατ. ευρώ ανά άδεια, είναι αδικαιολόγητα υψηλό, λαμβάνοντας υπ’ όψη και το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Υψηλό τίμημα συνεπάγεται περιορισμό των επενδύσεων για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία και κοινωνία (υστέρηση σε υποδομές, ακριβότερες υπηρεσίες, μείωση της ζήτησης, συνακόλουθη μείωση των κρατικών εσόδων κ.λ.π.).