Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξετάζει πλέον και η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, αποδίδοντας την αλλαγή στάσης της Γερμανίδας καγκελαρίου σε τρεις λόγους.

Πρώτον, στο ότι στην τριμερή συνάντηση της Τετάρτη ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε αμετακίνητος στην αποδοχή των όρων της ΕΕ. Δεύτερον στο ότι το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποχώρισε χθες από τις συνομιλίες με τον εκπρόσωπό του να κάνει λόγο για «μεγάλες διαφορές». Τρίτον, η Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με ολοένα αυξανόμενη πίεση από το εσωτερικό του κόμματός της καθώς οι βουλευτές του απορρίπτουν το ενδεχόμενο βοήθειας δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σενάριο Grexit συζητείται εντατικά στο Βερολίνο, όπως και το πώς θα προετοιμαστεί η Γερμανία για το ενδεχόμενο αυτό. Όπως λέει στην εφημερίδα Γερμανός διπλωμάτης «η καγκελάριος γνωρίζει ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός…».

Τελικά σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο «κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν προσπαθήσαμε τα πάντα», καταλήγει το δημοσίευμα.

grecasbad2