Ο ΣΦΕΕ χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει επιτέλους στην ανατιμολόγηση όλων των φαρμάκων, στη συνεδρίαση της 19ης Αυγούστου της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Ο ΣΦΕΕ τονίζει ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής για την παροχή στοιχείων και υποστήριξης για την έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΦΕΕ «το Άρθρο 14 του Νόμου 3840 είναι μια αντικειμενική, δίκαιη, διαφανής, επαληθεύσιμη και αποτελεσματική λύση, η οποία σαφώς διασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σε σύγκριση με τις επίπεδες μειώσεις τιμών, που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση. Συγχρόνως δε, διασφαλίζει την ομαλοποίηση της αγοράς, την επάρκεια των φαρμάκων σε αυτή και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασθενών στη θεραπεία τους.

Η εφαρμογή του Άρθρου 14 του Νόμου 3840 είναι μια πολύ σκληρή αντιμετώπιση των τιμών για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, παρ΄όλα αυτά η λύση αυτή είναι αποδεκτή, λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και μέχρις ότου μηχανοργανωθεί πλήρως το σύστημα υγείας».

Παράλληλα, η εφαρμογή του άρθρου 14 του Νόμου 3840 θα ελαχιστοποιήσει το ντόμινο στις τιμές των φαρμάκων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχει θορυβήσει τόσο πολύ τον ευρωπαϊκό φαρμακευτικό χώρο.

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Διονύσιος Φιλιώτης δήλωσε ότι μόνο με τη μηχανοργάνωση είναι δυνατόν να παταχθεί η σπατάλη και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.