Το αργότερο μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους θα έχει προχωρήσει η έκδοση ομολόγων της διασποράς, όπως αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ημερησία».

Ειδικότερα, ο κ.Σαχινιδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «έχουμε ήδη καταθέσει αίτηση για την έκδοση ομολόγων στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από όπου και θα ξεκινήσουμε. Η αίτηση έγινε για συνολικό ποσό έως και 3 δισ. δολάρια, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη ποιο θα είναι το ποσό της πρώτης έκδοσης. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές. Εκτιμώ, ότι το αργότερο μέσα στο τρίτο τρίμηνο θα έχουμε προχωρήσει στην πρώτη έκδοση».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ATEbank και στο ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου ο κ. Σαχινίδης επισήμανε ότι «ο έλεγχος του δημοσίου στην Τράπεζα μπορεί να διατηρηθεί με το 51%. Θα αξιολογήσουμε τις συνθήκες στην αγορά και το ενδιαφέρον που υπάρχει και θα προχωρήσουμε ανάλογα».

Ερωτηθείς για την συζήτηση περί αναδιάρθρωσης ο υφυπουργός Οικονομικών είπε μεταξύ άλλων «θεωρώ ότι η συζήτηση αυτή κάνει ζημιά στη χώρα και αποπροσανατολίζει τους πολίτες από τη συζήτηση που πρέπει να κάνουμε».