Συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας στο επίπεδο των τελωνειακών ελέγχων προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος επισκέφθηκε τον συνοριακό σταθμό των Κήπων Έβρου και είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τους τελωνειακούς.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει πρόγραμμα για την αναβάθμιση των ελέγχων στις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, με στόχο την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Αμέσως μετά ο κ. Κουσελάς μετέβη στο τελωνείο των Υψάλων, στην Τουρκία, όπου τον υποδέχθηκαν Τελωνιακοί της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Κουσελάς επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας των τελωνειακών αρχών Ελλάδας και Τουρκίας στην πάταξη του λαθρεμπορίου, γεγονός στο οποίο συμφώνησε και ο Διευθυντής του τελωνείου Υψάλων.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός οικονομικών, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη, όπου και προήδρευσε σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Κουσελάς ζήτησε από τους προϊσταμένους των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, των τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ένταση ελέγχων σε όλα τα επίπεδα αξιοποιώντας τα νέα όπλα που δίνει το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο υφυπουργός σε δηλώσεις του, εκτίμησε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται σε καλό επίπεδο, ωστόσο ζήτησε από τους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. να προχωρήσουν σε διενέργεια τακτικών ελέγχων με γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες, για την περαίωση, το ΦΠΑ και την έκδοση αποδείξεων.

Ο κ. Κουσελάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους επίορκους τελωνειακούς και εφοριακούς, σημειώνοντας πως υπάρχει η δυνατότητα απόλυσης υπαλλήλου για υπεξαίρεση από ένα ευρώ και πάνω. Ήδη έγιναν 16 απολύσεις, ενώ περισσότερες από 70 υποθέσεις παραπέμφθηκαν σχετικά, κατέληξε ο υφυπουργός οικονομικών.