Ενισχύσεις 4,4 δισ. για την υλοποίηση επενδύσεων θα παρέχει το 2011 ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Για επιχορηγήσεις επενδυτικών σχεδίων θα διατεθούν κεφάλαια 1,2 δισ. ευρώ, ενώ οι φοροαπαλλαγές για επενδύσεις θα ανέλθουν στα 3,2 δισ. ευρώ.

Το «πακέτο» των ενισχύσεων είναι έτοιμο προς αξιοποίηση και θα ενεργοποιηθεί -πιθανώς- στα τέλη του μήνα.

Η πρώτη προκήρυξη αφορά επιδοτήσεις για ποσά 500 εκατ. στο καθεστώς περιφερειακής συνοχής, 100 εκατ. στο καθεστώς τεχνολογικής ανάπτυξης, 150 εκατ. στο ειδικό καθεστώς νεανικής επιχειρηματικότητας και 50 εκατ. για δικτύωση επιχειρήσεων.

Στο καθεστώς γενικής επιχειρηματικότητας θα προκηρυχθούν 1 δισ. φοροαπαλλαγές. Οι διαδικασίες υποβολής, αξιολόγησης και ελέγχου των επενδύσεων θα ολοκληρώνεται μέσα σε έξι μήνες.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα παρουσιαστεί το «Business Friendly Greece», με 30 συγκεκριμένα σημεία-ανατροπές για την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, ενώ στο ίδιο διάστημα θα προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου για την ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα «one stop shop» με την ολοκλήρωση του Γενικού Μητρώου Επιχειρήσεων, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί στις 4 Απριλίου.