Δήλωση στήριξης στο ευρώ έκανε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τονίζοντας πως δεν μπορεί να «πεθάνει» και πως είναι ένα από τα ισχυρότερα νομίσματα του κόσμου.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole-24 Ore και ερωτηθείς για την πιθανότητα να μην επιβιώσει το ενιαίο νόμισμα της έλλειψης συντονισμού και σύγκλισης των οικονομιών της ευρωζώνης, ο πρόεδρος της Κομισιόν απαντά πως δεν συμμερίζεται αυτή την ανάλυση.

«Το ευρώ είναι ένα από τα πιο ισχυρά νομίσματα στον κόσμο και το δεύτερο διεθνές νόμισμα», τονίζει ο κ. Μπαρόζο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «το επίπεδο του χρέους μας είναι χαμηλότερο από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία».

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αναγνωρίζει ότι ορισμένες χώρες της ζώνης του ευρώ αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά όπως σημειώνει: «το ισχυρό και αξιόπιστο ευρώ είναι προς το συμφέρον όλων των μελών της ευρωζώνης και των χωρών που δεν συμμετέχουν σε αυτήν».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής τονίζει την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων ηγετών να κάνουν ότι είναι αναγκαίο για τη διατήρηση της σταθερότητας του ευρώ, παραδέχεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα μπορούσε να έχει αντιδράσει νωρίτερα», και σημειώνει χαρακτηριστικά πως: «είναι εύκολο να κρίνει κανείς εκ των υστέρων».

Πηγή: Nafteboriki.gr