Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας προκάλεσε έντονους κραδασμούς στο χρηματιστήριο. Στο σύνολό τους οι δείκτες κατέγραψαν μεγάλες απώλειες και οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν πτώση -6,3%, κλείνοντας στις χαμηλότερες τιμές ημέρας.

Οι εσπευσμένες ρευστοποιήσεις στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης και η υπερπροσφορά που εκδηλώθηκε call auctions, υποδηλώνουν απαισιόδοξες προβλέψεις για την περαιτέρω πορεία του ΧΑ τις επόμενες μέρες.

Αν η αγορά μπορεί να ελπίζει σε κάποιον θετικό καταλύτη τις επόμενες μέρες, αυτός θα είναι μόνον οι πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στο παρασκήνιο, ενόψει των δύο Συνόδων Κορυφής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Κινούμενος σε τροχιά επιταχυνόμενης διολίσθησης ο ΓΔ τερμάτισε σε χαμηλό ημέρας, στις 1.55,5 μονάδες, με απώλειες -3,81%. Ο κλαδικός δείκτης τραπεζικών μετοχών, έκλεισε επίσης σε χαμηλό ημέρας, χάνοντας 6,26%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 133,557 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,05% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 4,2%.