Οι οικονομικές εξελίξεις, με αιχμή την πορεία του δημοσίου χρέους, τις κρατικές εγγυήσεις, το ασφαλιστικό σύστημα και τον τραπεζικό τομέα, σε ό,τι αφορά δηλαδή στη διάθεση στις τράπεζες των κρατικών εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ, στο σχέδιο απεξάρτηση τους από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην αναδιάρθρωση ώστε να ενισχυθεί η κεφαλαιακή τους επάρκεια κλπ., βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης επίσημης συνεδρίασης του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Το Συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Ηλία Πλασκοβίτη, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργου Ζανιά, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτη Θωμόπουλου, του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Βασίλη Ράπανου, του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αναστάσιου Γαβριηλίδη, και του διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας της ΤτΕ, Γιώργου Γούσιου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.