Άμεση και δραστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και ανάκληση της εξαγγελίας για εξίσωσή του στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης ζητεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προκειμένου να αντιμετωπισθεί η νέα εκτόξευση των τιμών το τελευταίο διάστημα.

«Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Η Ομοσπονδία ζητεί και τη λήψη ριζικών μέτρων προκειμένου να παταχθούν φαινόμενα «πειραγμένων αντλιών» σε πρατήρια. Όπως τονίζει, μάλιστα, παρά την αποκάλυψη της περίπτωσης τέτοιου πρατηρίου, αντί να επιβληθεί σφράγισή του, οι αρμόδιες υπηρεσίες που αδειοδοτούν και ανακαλούν τις άδειες λειτουργίας, είχαν «κολλήσει» στα γρανάζια της ασυνεννοησίας και της γραφειοκρατίας με αποτέλεσμα το πρατήριο μέχρι και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά.

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται σήμερα οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης της Αττικής, οι οποίοι  διαμαρτύρονται για τη μείωση των κομίστρων από τις εταιρίες εμπορίας καυσίμων.