Στα 113 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της Eurobank το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 69% σε σχέση με το 2011. Ο Όμιλος της Eurobank παρουσίασε βελτίωση κερδών από την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα οποία ανήλθαν στα 32 εκατ. ευρώ το 2010 έναντι ζημιών 44 εκατ. ευρώ το 2009

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων του Ομίλου, η ρευστότητα του Ομίλου διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με τις καταθέσεις πελατών να ενισχύονται κατά 850 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2010 και να διαμορφώνονται σε 44,4 δισ. ευρώ. Για πρώτη φορά τους τελευταίους 15 μήνες επετεύχθη αύξηση των καταθέσεων πελατών ταυτόχρονα στη «Νέα Ευρώπη» και στην Ελλάδα.

Οι χορηγήσεις προς πελάτες αυξήθηκαν κατά 1,8% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 58,5 δισ. ευρώ το 2010. Ειδικότερα, οι χορηγήσεις προς επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 2,2% και τα στεγαστικά δάνεια ενισχύθηκαν κατά 11,2%, ενώ τα καταναλωτικά δάνεια μειώθηκαν κατά 13,4%, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου υπέρ των δανείων που εμπεριέχουν μεγαλύτερες εξασφαλίσεις. Στην Ελλάδα, οι εκταμιεύσεις ανήλθαν σε 5 δισ. ευρώ το 2010.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νικόλαος Νανόπουλος, επισημαίνει ότι «το 2010 η ελληνική οικονομία βίωσε τη χειρότερη δημοσιονομική και οικονομική κρίση στη σύγχρονη ιστορία της και η χώρα έθεσε σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο, μακρόπνοο αλλά και επίπονο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που οδηγεί σταδιακά σε ριζική αναδιάταξη της οικονομίας της».

Αναφερόμενος στην πορεία της τράπεζας ο Νικόλαος Νανόπουλος είπε ότι σε αυτό το ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον, ο Όμιλος της Eurobank παρέμεινε, σε όλα τα τρίμηνα του χρόνου, κερδοφόρος στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ενίσχυσε οργανικά την κεφαλαιακή του βάση και τη ρευστότητά του μέσα από στρατηγικές κινήσεις, όπως η συνεργασία του με την Raiffeisen Bank στην Πολωνία και η συγχώνευση με την Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου ΔΙΑΣ.