Ελέγχους θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που μετέφεραν τα χρήματά τους από ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ύψος των καταθέσεών τους δικαιολογείται από το εισόδημα που δηλώνουν στην Εφορία.

Πρόκειται για ελέγχους «πόθεν έσχες» και για το σκοπό αυτό όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ώστε να δοθούν τα στοιχεία των πολιτών που απέσυραν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σπινέλλης ο στόχος δεν είναι οι φορολογούμενοι που το ύψος των καταθέσεών τους δικαιολογείται από τα εισοδήματα των φορολογικών τους δηλώσεων, αλλά όσοι για παράδειγμα εμφανίζονται να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα 10.000 ευρώ και είναι κάτοχοι καταθέσεων πολύ υψηλών ποσών.

Σημειώνεται ότι το 2010 αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις ύψους 30 δισ. ευρώ με προορισμό τράπεζες του εξωτερικού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.