Θετικά διάκειται ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συζήτηση των προτάσεων για την επαναγορά χρέους του ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν θα είναι αντίθετος, αν η Γερμανία θέλει να εξετάσει την επιμήκυνση στα 30 χρόνια του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, ύψους 110 δισ. ευρώ, της Ελλάδας.

Όσον αφορά στην έκδοση ευρωομολόγων, ο επικεφαλής του Eurogroup δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει σχετική απόφαση στο κοντινό μέλλον. Ερωτηθείς για το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» και τις προτάσεις του γαλλογερμανικού άξονα, που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις από άλλες χώρες στη σύνοδο κορυφής της περασμένης Παρασκευής, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να τις εξειδικεύσουν.

Το θέμα της αναβάθμισης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών των 17 χωρών της Ευρωζώνης, αλλά δεν είναι πιθανό να υπάρξουν αποφάσεις πριν από το Μάρτιο.