Βελτίωση χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας το ελάχιστο όριο επενδυτικής πρότασης 100.000 ευρώ για τις προτάσεις Γενικής Επιχειρηματικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ωστόσο πως παραμένει υψηλό με αποτέλεσμα να παραμένουν εκτός Αναπτυξιακού Νόμου οι μικρότερες επιχειρήσεις.

Το ΒΕΑ εμμένει στην αρχική του πρόταση για minimum ύψους επένδυσης των πολύ μικρών επιχειρήσεων στις 50.000€ ώστε να δοθεί η δυνατότητα ένταξής τους στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο και σημειώνει ότι, όπως έχει επισημανθεί, το προτεινόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο αγνοεί την δομή της ελληνικής οικονομίας όπου η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων είναι μικρές και πολύ μικρές.

Η αποδυνάμωση των επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων και η έμφαση στα φορολογικά κίνητρα καθίσταται σαφές ότι είναι εις βάρος αυτών των επιχειρήσεων και προς όφελος των μεγαλυτέρων καθώς και των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων.

Για το λόγο αυτό αλλά και για το γεγονός ότι από όλους τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους ελάχιστα ωφελήθηκαν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις έχει προταθεί από το ΒΕΑ στον Αρμόδιο Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοίδη και η θέσπιση καθορισμένου ποσοστού εκ των συνολικών πόρων που θα διατεθούν μέσω του νόμου για τις επιχειρήσεις αυτού του μεγέθους.