Οι μισοί τραπεζίτες στη Βρετανία και τις ΗΠΑ έλαβαν το 2010 υψηλότερα μπόνους απ’ ό,τι τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα και διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις πολιτικών, όπως του Βρετανού πρωθυπουργού, ότι θα μειώνονταν τα μπόνους των τραπεζιτών.

Η έρευνα που έγινε από τον οικονομικό ιστότοπο Efinancialcareers αναφέρει ότι το 49% των τραπεζιτών στη Βρετανία είδε τα μπόνους του να αυξάνονται και μόνο το 25% να μειώνονται.

Στις ΗΠΑ το 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα μπόνους του ήταν μεγαλύτερα φέτος και το 19% ότι είχαν μειωθεί. Πάντως τα μπόνους στις ΗΠΑ ήταν μειωμένα κατά 5%.

Παράλληλα το 59% των τραπεζιτών που ρωτήθηκαν στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία δήλωσε ότι τα μπόνους του αυξήθηκαν, έναντι μόνο του 16% που παρατήρησε μείωση.

Οι μισθοί των τραπεζιτών έχουν γίνει στόχος πολλών επικρίσεων εν μέσω οικονομικής κρίσης, καθώς πολλές τράπεζες αναγκάστηκαν να ζητήσουν κρατική βοήθεια.

Ο ιστότοπος Efinancialcareers ανέφερε ότι η έρευνα διενεργήθηκε αυτό το μήνα και σε αυτή συμμετείχαν σε 2.511 τραπεζίτες.