Σωτηρία των χρεωμένων χωρών σε τέσσερα βήματα

Με αντάλλαγμα αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:16
22/01/2011
Σωτηρία των χρεωμένων χωρών σε τέσσερα βήματα
loading

Σχέδιο για τη σωτηρία των υπερχρεωμένων χωρών και μαζί της ευρωζώνης με στόχο να μειωθεί το ύψος του δημόσιου χρέους, επεξεργάζονται Βερολίνο, Βρυξέλλες, Αθήνα και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Το σχέδιο προβλέπει όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων που έχουν σήμερα στα χέρια τους οι τράπεζες και επενδυτές από το ελληνικό δημόσιο με χαμηλότοκο δάνειο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης.

Για να πει το ναι όμως η Γερμανία, θα απαιτήσει αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία καθώς θα είναι η χώρα που θα κληθεί σε πρώτη φάση να ενισχύσει το Ταμείο.

Το σχέδιο θα γίνει σε τέσσερα βήματα. Το πρώτο είναι η επαναγορά ομολόγων, το δεύτερο, η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα, η μείωση του επιτοκίου δανεισμού από την Ε.Ε. και τέλος η εφαρμογή με μεγάλη αυστηρότητα του Μνημονίου αλλά και η υιοθέτηση κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης που θα δεσμεύουν για πάντα ως προς την εφαρμογή αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει