Ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης θα φέρει η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ 99,5» τόνισε τα εξής:

«Σύμφωνα με όλες τις μελέτες που έχουν γίνει, η Ελλάδα εντάσσεται μεταξύ των χωρών με τους περισσότερους περιορισμούς, γεγονός που μειώνει, αν θέλετε, την αναπτυξιακή δραστηριότητα. Σύμφωνα με κάποιες μελέτες, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα απελευθερώσει ένα αναπτυξιακό απόστημα το οποίο υπάρχει και θα επιτρέψει, πρώτον να έχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης,δεύτερον, να αυξήσουμε την απασχόληση, και τρίτον να παρέχονται υπηρεσίες προς τους καταναλωτές σε χαμηλότερες τιμές. Ο συνδυασμός αυτών των τριών παραγόντων καθιστά απόλυτα λογική την πρωτοβουλία που πήρε η κυβέρνηση, που στο κάτω – κάτω δεν είναι παρά μια υλοποίηση μιας προεκλογικής της δέσμευσης, για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων».

Διευκρίνισε ότι ανοίγουν όλα τα επαγγέλματα και αν κριθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος ότι πρέπει να τεθούν περιορισμοί, εντός 4 μηνών, «είτε με προεδρικό διάταγμα, είτε με ό,τι άλλο καθοριστεί από τον νόμο – όταν πάρει την τελική του μορφή, μετά την συζήτηση μέσα στην βουλή – θα μπουν οι περιορισμοί που κρίνονται ότι είναι αναγκαίοι».