Η Γερμανία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ, δήλωσε η Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Stern» προσθέτοντας ότι «δε θα υπάρξει επιστροφή στο γερμανικό μάρκο», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, συμπληρώνοντας πως η Γερμανία είναι δεσμευμένη στο ευρώ.

Η κ. Μέρκελ τόνισε παράλληλα ότι τάσσεται υπέρ του μεγαλύτερου συντονισμού πολιτικών σε κοινοτικό επίπεδο. «Αυτό που τίθεται επί τάπητος είναι να υπάρξει κοινή γραμμή για τη φορολογία και την κοινωνική πολιτική, για την εργατική νομοθεσία και για τις εξελίξεις στους μισθούς του δημόσιου τομέα. Πρέπει να υπάρξει συντονισμός… να αντιμετωπιστούν οι κατά καιρούς σημαντικές ανακολουθίες».

Ως προς τη δημιουργία μιας ευρωζώνης δύο ταχυτήτων, η κ. Μέρκελ ήταν κατηγορηματική: «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όσο είμαι εγώ εδώ. Μιλώντας για τη Γερμανία, λέω ξεκάθαρα όχι σε αυτό».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.