Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το οποίο όμως διαψεύδεται επίσημα από την γερμανική κυβέρνηση, αλλά και από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Επικαλούμενη πηγές στην γερμανική κυβέρνηση, η Die Zeit αναφέρει ότι βάσει του σχεδίου που εξετάζεται, η Γερμανία είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τις πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας για να επαναγοράσει το χρέος της, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τη δέσμευση της Αθήνας ότι θα εφαρμόσει πολιτικές που θα διασφαλίζουν τη σταθερότητα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το γερμανικό υπουργείο οικονομικών ετοιμάζει έκτακτο σχέδιο διαχείρισης μιας πιθανής χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας, εξετάζοντας τις επιπτώσεις για τις γερμανικές τράπεζες αλλά και για τη σταθερότητα της ευρωζώνης.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού υπουργείου οικονομικών διαψεύδει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα διαψεύδει το δημοσίευμα της Die Zeit, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση στο θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους», δήλωσε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης