Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει και, σύμφωνα με τον κτηματομεσίτη Θέμη Μπάκα, από μέσα Ιανουαρίου και μετά είχαμε ήδη πολύ υψηλά ποσοστά προκρατήσεων, τουλάχιστον στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς και στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Πάτρας και στην Ξάνθη. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εκδρομέων για το καρναβάλι της Πάτρας δεν μένουν πλέον μέσα στο Δήμο της Πάτρας, γιατί είναι πάρα πολύ ακριβά πλέον τα ζητούμενα μισθώματα, είπε στην ΕΡΤ.

Στην Πάτρα από τα μέσα Ιανουαρίου είχαν ήδη ξεκινήσει τα πολύ υψηλά ποσοστά προκρατήσεων, διότι έχουμε τη μεγάλη παρέλαση στις 17 Μαρτίου, και το τριήμερο 15 με 18 του μήνα, το ποσοστό προκρατήσεων φθάνει στο 92%.

Στην Πάτρα, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις 4μελούς οικογένειας το τριήμερο αυτό ξεκινάει από 1.013 ευρώ, είπε.

Τον τελευταίο μήνα βλέπουμε μια ανοδική τάση της δυναμικής εισόδου νέων ακινήτων στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Δηλαδή βλέπουμε να έχουν εγγραφεί περίπου 60 ακίνητα στις τελευταίες 20 ημέρες διαθέσιμα προς ενοικίαση, αλλά έχουμε και υψηλότερα ποσοστά προκρατήσεων όσον αφορά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Πάτρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Οι πιο πολλοί όμως δεν διαμένουν στο Δήμο Πατρέων, επιλέγουν περιοχές περιμετρικά, σε όμορες περιοχές, σε μια χιλιομετρική απόσταση 20-25 λεπτά με το αυτοκίνητο, όπως Ακράτα, Διακοπτό, Αίγιο, Σελιανίτικα, Βραχνέικα, Αλισσό, Κάτω Αχαγιά, κλπ.

Στην Ξάνθη, έχουμε ήδη 91% προκρατήσεις με το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις 4μελούς οικογένειας το τριήμερο αυτό να ξεκινάει από 860 ευρώ, σημείωσε.

Αναφερόμενος στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς είπε ότι στην Αράχωβα, με 80% των προκρατήσεων, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις 4μελούς οικογένειας ξεκινάει από τα 511 ευρώ.

Στα Καλάβρυτα, με 85% των προκρατήσεων, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις 4μελούς οικογένειας ξεκινάει από τα 560 ευρώ.

Στη Δημητσάνα, με 84% των προκρατήσεων, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις 4μελούς οικογένειας ξεκινάει από τα 811 ευρώ.

Στο Λεβίδι, με 86% των προκρατήσεων, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις 4μελούς οικογένειας ξεκινάει από τα 635 ευρώ.

Στο Ναύπλιο, με 62% των προκρατήσεων, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις 4μελούς οικογένειας ξεκινάει από τα 257 ευρώ.

Στην Καλαμάτα, με 61% των προκρατήσεων, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις 4μελούς οικογένειας ξεκινάει από τα 260 ευρώ.

Το ευχάριστο είναι, είπε, ότι στην Αρκαδία αλλά και σε άλλες περιοχές, κάθε χρόνο αναδεικνύονται και νέοι προορισμοί.