Άμεση ήταν η ανταπόκρισή σας στην έρευνα του newsbeast.gr για τις καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και για τη λάθος κατεύθυνση προς την οποία κινείται το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο. Κάτοικοι του συγκεκριμένου δήμου και των γύρω περιοχών – και όχι μόνο – σπεύσατε και στείλατε τη δική σας άποψη για το τι πρέπει να γίνει, ώστε η έκταση να αξιοποιηθεί με το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό όφελος. Σταδιακά θα δημοσιευθούν όλες οι απόψεις που έφτασαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

«Καλή σας μέρα, διαβάζω τόσο καιρό για το συγκεκριμένο θέμα, είμαι υιός υπαλλήλου της Ο.Α., μεγάλωσα κι εγώ στο Ελληνικό (όχι στην περιοχή ;-)) και από μικρός ήθελα να ασχοληθώ με τα αεροπλάνα και να γίνω κυβερνήτης. Αυτή η χώρα όμως μου στέρησε αυτό το όνειρο, όπως και άλλα, γι’ αυτό και τώρα βρίσκομαι στο εξωτερικό.

Όπως και να έχει, η δική μου ιδέα θα ήταν η εξής:

Υπάρχει τόσος χώρος εκεί, που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν όλες οι ιδέες που ακούμε κατά καιρούς, π.χ.

1. Να γίνει μια πίστα της Formula 1 -άρτος και θεάματα, έσοδα από κόσμο, αύξηση του τουρισμού, προβολή της χώρας/ παράλληλα κα άλλα μηχανοκίνητα αθλήματα(μοτοσικλέτα/αυτοκίνητο οτιδήποτε).

2. Ένα μέρος κρατείται για αεροδρόμιο. Μικρές εγκαταστάσεις και ένας διάδρομος. Αύξηση και άνθιση της πολιτική αεροπορίας επιτέλους (κάτι που τόσα χρόνια έχουν σκοτώσεις)/αεροτουρισμός (αεροχομπίστες από το εξωτερικό κλπ)/ χόμπι που έχουν να κάνουν με το αεροπλάνο (από αερολέσχες μέχρι ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους)/ σχολές ελαφρών και όχι μόνο αεροσκαφών/ 2ο αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα- αεροδρόμιο ανάγκης/βάση πυροσβεστικών αεροσκαφών-ελικοπτέρων για τους καλοκαιρινούς «δύσκολους» μήνες/μικρός σταθμός πολεμικών αεροσκαφών- S.A.R. (Search and Rescue)/χώρος για Air Show- μπορεί να συνδεθεί λόγω θάλασσας με Red Bull Air Racing Events(δε χρειάζεται να περιγράψω τι γίνεται εκεί) κλπ κλπ κλπ.

3. Το υπόλοιπα μέρος μπορεί να γίνει ένα θαυμάσιο μητροπολιτικό πάρκο, το οποίο συνδέοντάς το με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τον Άγ. Κοσμά, να γίνει ένα τεράστιο μέρος αναψυχής με θεματικά πάρκα, μέρη για αθλήματα, γιατί όχι και κάποιο γήπεδο/θαλάσσια σπορ το καλοκαίρι, ξενοδοχεία(τουρισμός), κάποια σπίτια/διαμερίσματα, δραστηριότητες κλπ.
4. Σε ένα μέρος επίσης μπορεί να κατασκευαστεί εκθεσιακός χώρος και εσωτερικός και εξωτερικός, καθώς και επίσης συναυλιακός χώρος ή γενικότερα χώροι για “events”.

Απ’ ότι βλέπετε, μπορούν να γίνουν πολλά, θέληση και όρεξη να υπάρχει. Παρόμοια μέρη υπάρχουν ανά τον κόσμο… γιατί όχι και εκεί; Είναι κρίμα ένας τέτοιος χώρος να χαθεί… πόσο μάλιστα για πολυκατοικίες… Έλεος πια!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
Γεώργιος Αναγνωστόπουλος»

Περιμένουμε και τις δικές απόψεις γύρω από το θέμα. Επειδή κάποια πράγματα μας αφορούν άμεσα πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε, μπορείτε να τις καταθέσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]