Η εμφάνιση νεκρών ψαριών στην λίμνη Κάρλα έχει σημάνει συναγερμό στην Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Στελέχη της μονάδας βρέθηκαν στη διάρκεια της Τετάρτης (26/4) σε διάφορα σημεία της λίμνης όπου ξεβράστηκαν νεκρά ψάρια – πρόκειται για γριβάδια – και συλλέγουν στοιχεία, προκειμένου να αποσταλούν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το τί προκάλεσε τον θάνατο των ψαριών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πιθανόν, αυτό να οφείλεται στην έλλειψη οξυγόνου (ανοξαιμία), ωστόσο οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου των ψαριών και το κατά πόσο αυτά μπορούν να αποτελέσουν απειλή και για το οικολoγικό σύστημα της περιοχής.

Στο μεταξύ, μιλώντας στην ιστοσελίδα larissanet.gr και στην ΕΡΤ, ο προϊστάμενος της μονάδας διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Θεσσαλίας, Δημήτρης Μιχελάκης, επισήμανε πως: «Εντοπίστηκαν 500 με 600 ψάρια νεκρά» και υπογράμμισε πως είναι ένα «φαινόμενο που είχε εμφανιστεί επανειλημμένα και στο παρελθόν. Απλά έχουν περάσει τρία-τέσσερα χρόνια από τότε» και ανέφερε πως σε αυτό έχει συμβάλλει και η λειψυδρία.

Δείτε τις φωτογραφίες του larissanet.gr: