Ένας ψαράς που έπλεε στη Νορβηγική Θάλασσα βρήκε μια σειρά από τρομακτικά θαλάσσια πλάσματα που μοιάζουν σαν να κολύμπησαν και να βγήκαν κατευθείαν από ταινία τρόμου. Ο Roman Fedortsov, 39 ετών, δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες των σπάνιων ψαριών που βρίσκει εξερευνώντας λεύγες κάτω από τη θάλασσα – αλλά ένα ψάρι, συγκεκριμένα, έγινε viral hit.

Μια φωτογραφία του ψαριού, το οποίο πολλοί σχολιαστές συνέκριναν με «μωρό δράκο», έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 22.000 likes στο Instagram.

Το ανοιχτό ροζ και ασημί ψάρι έχει μεγάλα μάτια που μοιάζουν με καρτούν σε κάθε πλευρά του κεφαλιού του, πτερύγια σε σχήμα φτερούγας και μια μακριά, αγκαθωτή ουρά.

«”Άλλο πράγμα είναι να κυνηγάς κάτι ανώνυμο και άλλο να το βρίσκεις” – G.F. Lovecraft», έγραψε ο Fedortsov στη λεζάντα της φωτογραφίας στο Instagram για να τη μοιραστεί με τους 646.000 followers του.

Ο λογαριασμός στο Instagram και τα πλάσματα της βαθιάς θάλασσας με την απόκοσμη γοητεία

Το ψάρι τελικά ταυτοποιήθηκε ως χίμαιρα – ένα ψάρι γνωστό και ως «καρχαρίας-φάντασμα». Η εμφάνισή του φυσικά και έφερε καταιγισμό σχολίων από σοκαρισμένους θεατές.

«Μου μοιάζει λίγο με νεοεκκολαπτόμενο δράκο», ανέφερε ένα άτομο στα σχόλια, με ένα άλλο να συμφωνεί: «Μοιάζει με μωρό δράκο!». «Φαίνεται μυθολογικό», έγραψε ένας άλλος έκπληκτος σχολιαστής. «Λοιπόν, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να κολυμπήσω στον ωκεανό ποτέ ξανά», είπε ένας άλλος σαφώς φρικαρισμένος θεατής.

Ο Ρώσος ψαράς με έδρα το Μουρμάνσκ εργάζεται σε ένα σκάφος που ψάχνει για μπακαλιάρο, μπακαλιάρο και σκουμπρί σε εμπορικές μηχανότρατες, καταδυόμενος μέχρι και 914 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ανέφερε η Daily Mail.

Πολλά από τα ψάρια που ανασύρονται από τα βαθιά νερά πεθαίνουν λόγω της αλλαγής της πίεσης, είπε. Ο Fedortsov σπούδασε θαλάσσιες επιστήμες σε πανεπιστήμιο του Μουρμάνσκ.

Περνάει τον περισσότερο χρόνο του ταξιδεύοντας στη Θάλασσα του Μπάρεντς, στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Ρωσίας, η οποία τροφοδοτεί τον Αρκτικό Ωκεανό, αλλά ταξιδεύει και σε άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Ατλαντικού Ωκεανού.

Εξερευνώντας τα βάθη της θάλασσας, ο Fedortsov έχει βρει πολλά άλλα παράξενα θαλάσσια πλάσματα που μοιάζουν με τα πάντα, από εξωγήινους μέχρι τσίζμπεργκερ.

Οι χρήστες του Instagram έσπευσαν να σχολιάσουν τα τρομακτικά πλάσματα και συχνά βοήθησαν στην αναγνώριση των άγριων ευρημάτων. Ο Fedortsov εξήγησε στη Daily Mail ότι συχνά μοιράζεται τις φωτογραφίες με την ελπίδα να ανακαλύψει ποιο σπάνιο θαλάσσιο τέρας βρήκε.

Οι άνθρωποι συχνά σχολιάζουν την παράξενη εμφάνιση πολλών από τα πλάσματα, αλλά ο ίδιος είπε ότι βλέπει την ομορφιά σε όλα τα πλάσματα.

«Όλα τα είδη ψαριών είναι όμορφα με τον δικό τους τρόπο. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ‘τρομακτικά’ ή ‘άσχημα’. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πολύ για τα ασυνήθιστα πλάσματα της θάλασσας», είπε.

Και παρόλο που έχει συγκεντρώσει μια εντυπωσιακή συλλογή από υποβρύχια παράξενα, η ανέλκυσή τους στην πραγματικότητα δεν είναι ένα τακτικό φαινόμενο.

«Οι αναγνώστες έχουν την εντύπωση ότι με κάθε τράτα φέρνουμε στο σκάφος ασυνήθιστα δείγματα ψαριών», πρόσθεσε ο ψαράς. «Στην πραγματικότητα, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Πρόκειται για κάτι σπάνιο. Από την άλλη πλευρά, ακόμη και ένα διάσημο ψάρι μπορεί να φωτογραφηθεί έτσι ώστε να φαίνεται ότι είναι ένα “τέρας”».