Όταν ο άνθρωπος υποχωρεί και η δραστηριότητά του πάνω στον πλανήτη μειώνεται, είναι βέβαιο ότι η φύση δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Θα πάρει τα ηνία. Ο Ρώσος φωτογράφος άγριας ζωής Dmitry Kokh είχε την τύχη να ανακαλύψει και να αποθανατίσει με τον φακό του τους νέους ενοίκους ενός εγκαταλελειμμένου σταθμού στη Ρωσία.

Οι επιστήμονες και οι κάτοικοι έφυγαν και εγκατέλειψαν το νησί και οι πολικές αρκούδες είχαν κάνει «κατάληψη» ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού.

Οι πολικές αρκούδες έχουν καταλάβει το μικρό νησί Kolyuchin στη θάλασσα Chukchi της Ρωσίας. Εκεί λειτουργούσε κάποτε ένας μετεωρολογικός σταθμός, ο οποίος ωστόσο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια. Κάπως έτσι, οι πολικές αρκούδες ήρθαν, τον διεκδίκησαν και έφτιαξαν εκεί το νέο τους σπίτι.

Οι εικόνες σπάνιας ομορφιάς

Ο Kokh και η ομάδα του ξεκίνησαν να ταξιδεύουν προς το νησί Wrangle για να φωτογραφήσουν πολικές αρκούδες τον Σεπτέμβριο του 2021, μιας και ήταν γνωστό πως ζούσαν εκεί. Όταν έφτασαν όμως, με απογοήτευση ανακάλυψαν πως δεν υπήρχε καμία. Στο ταξίδι του γυρισμού αποφάσισαν να περάσουν και από το Kolyuchin, παρόλο που η πρόσβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής τους ο Kokh και η ομάδα του δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν από το παράθυρο ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού να ξεπροβάλει μια θηριώδης ολόλευκη αρκούδα. Ο Kokh άμεσα έπιασε δουλειά καθώς δεν βρίσκεσαι πολύ συχνά μπροστά σε μία κατοικία με πολικές αρκούδες. Τα ζώα έμεναν στο σπίτι που παράτησε κάποιος ο άνθρωπος στη φύση, τρώγανε και κινούνταν και στα γύρω κτήρια σαν να ήταν δικά τους. Ή μάλλον ήταν δικά τους.

Δείτε τις υπέροχες εικόνες

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.