Αν ονειρευόσασταν πάντα μια ζωή σε ένα σκάφος, όμως δυσκολευόσασταν να αφήσετε πίσω σας τις ανέσεις ενός σύγχρονου διαμερίσματος, ίσως να βρείτε τη λύση στην πλωτή, οικολογική πρόταση του αρχιτέκτονα Giancarlo Zema.

Το φιλικό προς το περιβάλλον πλωτό σπίτι με το όνομα «Water Nest 100» τροφοδοτείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε λίμνη ή ποταμό.

Αναπτύχθηκε από την εταιρεία EcoFloLife, που εδρεύει στο Λονδίνο και τον ιταλό αρχιτέκτονα Giancarlo Zema.
Έχει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει μια τετραμελή οικογένεια, διαθέτει δύο κρεβατοκάμαρες και στη μεγαλύτερη εκδοχή του, η διάμετρός του φτάνει τα 12 μέτρα, το ύψος τα 4 μέτρα και η συνολική επιφάνεια που καλύπτει –μαζί με τα μπαλκόνια- είναι 100 τετραγωνικά μέτρα.

Το μοντέλο «βγαίνει» ακόμη και σε 60 και 80 τετραγωνικά μέτρα, όπως αναφέρει η MailOnline.

«Η έμπνευση ήρθε από τις φωλιές πουλιών στο νερό, τα οποία μεγαλώνουν τα μικρά τους μέσα σε αυτές σε απόλυτη αρμονία με τη Φύση» δήλωσε ο αρχιτέκτονας.

Το πλωτό, οικολογικό σπίτι κατασκευάζεται από τοπικά υλικά και έως και 98% ανακυκλώσιμα υλικά, όπως κοντραπλακέ και αλουμίνιο, τα οποία είναι εντελώς αδιάβροχα. Επιπλέον, το φυσικό, εσωτερικό σύστημα μικρο-αερισμού και κλιματισμού το κάνουν ένα σπίτι «χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης».

Η οροφή του αποτελείται από φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία μπορούν να παράγουν 4 κιλοβάτ την ώρα –ποσότητα αρκετή για να τροφοδοτήσει με ενέργεια όλες τις οικιακές συσκευές, σύμφωνα με τους σχεδιαστές.

Το WaterNest 100 διαθέτει ακόμη σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα και μπάνιο, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Μπορεί ακόμη να λειτουργήσει ως γραφείο, μπαρ, εστιατόριο, κατάστημα ή εκθεσιακός χώρος.

Οι τιμές κατασκευής του ξεκινούν από τα 500.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 800.000 ευρώ.