Μαθητές εν δράσει για την προστασία του περιβάλλοντος

Διαγωνισμός για «αειφόρα σχολεία»


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
16:29
23/11/2010
Μαθητές εν δράσει για την προστασία του περιβάλλοντος
loading

Ο διαγωνισμός «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου», μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον καθηγητών και μαθητών. Η Wind, στηρίζοντας αυτό το νέο θεσμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, προσπαθεί να συμβάλει στην ανάπτυξη συμπεριφορών, από την πλευρά των μαθητών, που συνάδουν με την αειφόρο ανάπτυξη και τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος τους, μέσα από τη στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας «Στην Πράξη», που υλοποιεί, τα τελευταία χρόνια.

Το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την ενσωμάτωση της ιδέας της αειφορίας, σε κάθε πλευρά της ζωής του σχολείου, δηλαδή στη διοίκηση, τη μαθησιακή διαδικασία, τη διαχείριση των κτηρίων, τις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, τις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική κοινότητα, τον τρόπο που καταναλώνεται η ενέργεια, το χαρτί κ.ά.

Οι συμμετοχές ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρίας, έχοντας ήδη ξεπεράσει τις 100 μέχρι στιγμής, κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, των Δωδεκανήσων, της Θεσσαλονίκης και Κορινθίας.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Βραβείου www.aeiforosxoleio.gr, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Στο τέλος Μαΐου, τα σχολεία εισάγουν τα στοιχεία-αποδείξεις των δράσεων. Το πρώτο βραβείο είναι η χρηματοδότηση περιβαλλοντικής επίσκεψης με το ποσό των 4.500 ευρώ για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 3.500 ευρώ, για τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 1.000 ευρώ για τα νηπιαγωγεία.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι, που η προσπάθειά μας βρίσκει ανταπόκριση στα σχολεία της χώρας. Ο στόχος είναι μεγάλος και περιμένουμε σαφώς περισσότερες συμμετοχές, ακόμη και από τους πιο απομακρυσμένους δήμους. Βασική επιδίωξη μας αποτελεί η ευαισθητοποίηση των μαθητών στην αειφόρο ανάπτυξη και η ανάδειξη απλών και καθημερινών πρακτικών, που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει