Επί τρεις μέρες στη μέση του δρόμου ψυχορραγούσε ένα ελάφι, το οποίο χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην Πάρνηθα.

Το ζώο εντόπισε, σύμφωνα με το Mega, ο Νίκος Λεφατζής ο οποίος κατάφερε με πολύ κόπο να επικοινωνήσει με το δασαρχείο, για να πάρει την απάντηση πως πρόκειται για ένα γερασμένο ελάφι και πως αυτή ήταν η φύση του.

«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας. Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί» δήλωσε ο Νίκος Λεφατζής.

Ο άνδρας ακολούθως επικοινώνησε με την ομάδα ΑΝΙΜΑ, η πρόεδρος της οποίας κ. Μαρία Γανωτή, δήλωσε ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να επέμβει αν δεν τον καλέσει το δασαρχείο, καθώς πρόκειται για Εθνικό Δρυμό.

Ταυτόχρονα, η κ. Γανωτή είπε πως ο κ. Λεφατζής αντιμετώπιζε μεγάλο κίνδυνο να τραυματιστεί, καθώς τα κέρατα του ελαφιού κόβουν σαν μαχαίρια.

«Είναι ένα ζώο που θέλει ειδική διαχείριση. Ο μόνος τρόπος για να το διαχειριστεί κανείς είναι να το ναρκώσει. Εάν είχαμε κληθεί από την πρώτη μέρα θα είχαμε επέμβει. Μας κάλεσε ο κ. Λεφατζής και του είπαμε να μιλήσει με το δασαρχείο για να μας καλέσει» ανέφερε.

Ελάφι ψυχορραγούσε για τρεις ημέρες: Καταγγελίες για αδιαφορία από το δασαρχείο

Ο κ. Λεφατζής κατήγγειλε το δασαρχείο για αδιαφορία, καθώς όταν το κάλεσε, του απάντησαν πως η ANIMA δεν έχει καμία δουλειά εκεί, καθώς το δασαρχείο έχει τον δικό του κτηνίατρο.

Παράλληλα έκανε λόγο για απαράδεκτες συμπεριφορές των υπαλλήλων του δασαρχείου, των οποίων η στάση ήταν εξοργιστικά αδιάφορη. «Μου είπαν “τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί”», είπε χαρακτηριστικά.

Το ελάφι τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία, με το περιστατικό να θυμίζει έναν ακόμα θάνατο ελαφιού στην Πάρνηθα όταν περαστικοί το τάισαν τυρόπιτες και τσιπς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.