Στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται ανά την Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το πρώτο μέλημα είναι να σωθούν οι ζωές και ακολούθως το πολύτιμο φυσικό περιβάλλον και οι περιουσίες. Πρέπει να σωθούν οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα. Τα ζώα που επικοινωνούν μαζί μας μονάχα με κραυγές προκειμένου να μας δείξουν την απελπισία τους, βλέποντας τον πύρινο εφιάλτη να ζυγώνει κατά πάνω τους.

Από σήμερα και μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών το Newsbeast δημιουργεί εκτάκτως μια καινούργια στήλη προκειμένου να μπορέσει να ταυτοποιήσει ζωάκια που έχουν χαθεί και ψάχνουν το σπίτι τους.

  • Όσοι αναζητείτε το κατοικίδιό σας, το οποίο χάθηκε κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών μπορείτε να μας στέλνετε φωτογραφία του με κάποια στοιχεία που κρίνετε απαραίτητα (το όνομά του, κάποιο χαρακτηριστικό που έχει, κ.λπ.) με κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας προκειμένου να γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να βρεθεί.
  • Αντιστοίχως, όσοι εντοπίζετε ζώα στις πυρόπληκτες περιοχές που θεωρείτε ότι έχουν φύγει από κάποιο σπίτι μέσα στον πανικό τους ή είναι αδέσποτα και χρίζουν βοήθειας, επίσης μπορείτε να στέλνετε φωτογραφία, αναφέροντας το σημείο εντοπισμού τους.

Σκοπός είναι να υπάρξουν όσο γίνεται περισσότερες ταυτοποιήσεις, ώστε να βοηθήσουμε τα ζωάκια να επιστρέψουν και πάλι στους δικούς τους ανθρώπους ή όσα είναι αδέσποτα να τύχουν της δέουσας φροντίδας.

Στείλτε το υλικό σας στο email: [email protected]

Με την ελπίδα να βρεθούν όσα περισσότερα ζώα γίνεται!

Αγνοείται από τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου από την περιοχή Πολυδενδρίου Αττικής. Όνομα: Μπάλιος Ράτσα: Ημίαιμος ποιμενικός Χρώμα: Ασπρόμαυρο Χρώμα κολλάρου: Γκρί Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Καρούμπαλο – κύστη στον αριστερό πίσω μηρό. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6948 265 645