Η κλιματική αλλαγή θα φέρει πιο κρύους χειμώνες

Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής θα δημιουργήσει πιο ψυχρά ρεύματα ανέμου


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
8:40
12/11/2014
Η κλιματική αλλαγή θα φέρει πιο κρύους χειμώνες
loading

Οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να περιμένουν πολύ πιο βαρείς χειμώνες τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με μία έρευνα, η οποία υποστηρίζει την ιδέα ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο ψυχρές καιρικές συνθήκες σε ορισμένα τμήματα του κόσμου.

Κλιματικοί επιστήμονες πιστεύουν, ότι έχουν βρει αποδείξεις, οι οποίες δείχνουν ότι η απώλεια στρωμάτων πάγου στην Αρκτική μπορεί να επηρεάσουν τα παγκόσμια ρεύματα αέρα και να οδηγήσουν σε πιο ψυχρούς ανέμους για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στην Κεντρική Ασία και την Ευρώπη.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Nature Geoscience, υποστηρίζει αρκετές προηγούμενες μελέτες, οι οποίες δείχνουν επίσης μια αλλαγή στο κλίμα του χειμώνα στην Ευρασία, ως αποτέλεσμα της απώλειας πάγων στη θάλασσα της Αρκτικής, οι οποίοι έχουν υποχωρήσει σημαντικά τις τελευταίες τρεις ή τέσσερις δεκαετίες.

Οι επιστήμονες από την Ιαπωνία, που υπογράφουν την τελευταία αυτή μελέτη αναφέρουν ότι η «ψυχρή» αυτή επίδραση είναι απίθανο να διαρκέσει πέρα από τον αιώνα που διανύουμε.

Η άνοδος της θερμοκρασίας τελικά θα ακυρώσει οποιαδήποτε «τοπική» επίδραση ψύχους που θα προκαλέσει η απώλεια πάγων, παρότι όπως αναφέρουν οι ερευνητές, δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα συμβεί αυτό.

Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Τόκιο και του Εθνικού Ινστιτούτου για τις Περιβαλλοντικές Μελέτες και την Έρευνα στους Πόλους της Ιαπωνίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει