Φόρεσε τον εξοπλισμό του, δέθηκε μαζί με τον ιδιοκτήτη του, έβαλε τα ειδικά γυαλιά και ήταν έτοιμος για την πτώση. Δε διαμαρτυρήθηκε ούτε στιγμή, καθώς είναι ο πλέον ατρόμητος σκύλος που έχει δει κανείς.

Γνωρίστε τον Ράιλι, ένα Dachshund που κάνει βουτιές στο κενό από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο. Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη ήταν η πρώτη του και απ’ ότι φαίνεται τη χάρηκε κιόλας. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν αυτό που έκανε το τετράχρονο σκυλάκι. Εκείνο όμως, στάθηκε… βράχος στην πρόκληση του ιδιοκτήτη του.

Ο 38χρονος Νέιθαν Μπατίστ αποφάσισε να πάρει μαζί του τον σκύλο του και να κάνουν πτώση με αλεξίπτωτο από τα 30.000 πόδια, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό έζησαν «την καλύτερη εμπειρία τη ζωή μας», όπως λέει ο Νέιθαν. «Ο Ράιλι δεν ήταν απλά συνεργάσιμος, αλλά έδειξε να το διασκεδάζει κιόλας». Βρισκόταν δεμένος στο στέρνο του Νέιθαν από τη στιγμή που μπήκαν στο αεροπλάνο έως και εκείνη που έπεσαν και τελικά έφτασαν να πατήσουν στο έδαφος. «Η στιγμή που τον έβλεπα να δίνει το χέρι του στους υπόλοιπους που “βούτηξαν” μαζί μας, αλλά κυρίως όταν πέσαμε και τον κοίταζα να ατενίζει τον ορίζοντα, ήταν ότι καλύτερο έχω δει. Ήταν απολαυστικό», εξήγησε.

«Κάνω πτώσεις με αλεξίπτωτο από το 2009. Από τη στιγμή που μαζί με την κοπέλα μου υιοθετήσαμε τον Ράιλι από ένα καταφύγιο ζώων αποφάσισα να τον πάρω μαζί μου. Βρέθηκε στο μέρος όπου κάναμε τις πτώσεις και όλοι τον συμπάθησαν αμέσως. Έγινε ένα με την ομάδα», τονίζει ο Νέιθαν. Άργησε όμως να τον βάλει… στο παιχνίδι, γιατί είχε τις αμφιβολίες του κατά πόσο το σκυλί θα μπορούσε να σταματήσει να παρακολουθεί και να δοκιμάσει την πτώση. Ώσπου το έπραξε και ο Ράιλι τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, αποδεικνύοντας του ότι είναι ο πιο ατρόμητος σκύλος. «Ήταν η πιο απολαυστική πτώση μου», καταλήγει ο Μπατίστ.

Απολαύστε τον Ράιλι…