Οργή έχει προκαλέσει ένα βίντεο από τη Ρωσία, όταν ένα μωρό φώκια απομακρύνθηκε από τη μητέρα του κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας και ξεβράστηκε στα ρηχά.

Το μωρό περικυκλώθηκε από τον περίεργο κόσμο και τα σκυλιά τους, καθώς όλοι ήθελαν να το δουν από κοντά και να το φωτογραφίσουν.

Το μωρό πέθανε όμως από το στρες του. Έμεινε στην ακτή για ώρες περικυκλωμένο από ανθρώπους, όσο η ανήσυχη μητέρα του κολυμπούσε εκεί κοντά, περιμένοντας προφανώς μια καλή ευκαιρία για να το προσεγγίσει.

Όταν άκουσαν για την ταλαιπωρία του ζώου, μέλη φιλοζωικών οργανώσεων έφτασαν στην παραλία. Απομάκρυναν τον κόσμο από το μωρό, ώστε να μην μπορεί να τους μυρίσει η μητέρα.

Η οποία το πλησίασε δύο φορές και το μύρισε, κάθε φορά επέστρεφε όμως μόνη στο νερό. Όταν έφτασε το σούρουπο, η μητέρα εγκατέλειψε τελικά το μωρό και χάθηκε στα ανοιχτά.

Το μωρό μεταφέρθηκε σε καταφύγιο ζώων, εμφάνιζε όμως εδώ και ώρες σημάδια έντονου στρες. Παρά τη φροντίδα, η Nelly, όπως την ονόμασαν, πέθανε την επόμενη μέρα.

Н.

Новости печальные. Тюлений ребенок Нелли не пережила шок, который получила в результате слишком активного человеческого внимания на берегу. Она умерла сегодня ночью от физиологических последствий стресса. Детеныши диких животных очень пугливые. Гормоны стресса адреналин и кортизол убивают их. Честно говоря, вчера мы надеялись, что проскочили точку бифуркации, но – нет. И ничего не помогло.Мы решили опубликовать это видео. Оно целиком про то, как нельзя себя вести при встрече с тюленёнком. Белёк на видео – Нелли.

Posted by Реабилитационный центр "Тюлень" on Sunday, March 7, 2021

«Η Nelly πέθανε από το στρες. Τα μωρά της φώκιας είναι πολύ φοβιτσιάρικα. Οι ορμόνες του στρες, η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη, τα σκοτώνει».

Οι ειδικοί προειδοποιούν τον κόσμο να μην προσεγγίζει άγρια ζώα, καλώντας πάντα τους ειδικούς…