Τους στόχους της δασικής πολιτικής της χώρας και την προτεραιότητα που δίνει στην κύρωση δασικών χαρτών, καθώς και στην προστασία του δημόσιου δασικού πλούτου υπογράμμισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους διευθυντές της Ειδικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου.

Η Τίνα Μπιρμπίλη τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης, των εκχερσώσεων, καταπατήσεων σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις. Σημείωσε την αναγκαιότητα πολιτικού σχεδιασμού σε εθνικό επίπεδο που θα αφορά σε ένα εθνικό σχέδιο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και σε ένα αντίστοιχο για τις αναδασώσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη εντατικοποίησης της απογραφής των δασών και της διαχείρισής τους με σύγχρονες προδιαγραφές για την εξασφάλιση του πολυλειτουργικού τους χαρακτήρα. Συζητήθηκαν ακόμη θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, καθώς και κωδικοποίησης της δασικής νομοθεσίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Θάνος Μωραΐτης και ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του ΥΠΕΚΑ, Γιώργος Αμοργιανιώτης και οι επικεφαλείς των αντίστοιχων διευθύνσεων του υπουργείου: Ανάπτυξης Δασικών Πόρων, Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας, Αναδασώσεως και Ορεινής Υδρονομίας και Δασικών Χαρτών.