Μολυσμένο είναι το 1/5 περίπου του κινεζικού εδάφους, σύμφωνα με μια νέα επίσημη έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της χώρας.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2005-2013 από το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος, αποκαλύπτει πως το 16,1% του κινεζικού εδάφους έχει μολυνθεί. Κάδμιο, αρσενικό και νικέλιο κατηγορούνται ως οι βασικοί υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση του εδάφους.

Κυβέρνηση και κοινή γνώμη εκφράζουν την ανησυχία τους για τα αποτελέσματα της ταχύτατης εκβιομηχάνισης της χώρας και τις συνέπειές τους στο περιβάλλον.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα από μια περιοχή 6,3 εκατ. τετραγωνικών μέτρων, τα δύο τρίτα δηλαδή της κινεζικής επικράτειας.

«Η έρευνα έδειξε ότι δύσκολα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την ποιότητα του εδάφους σε εθνικό επίπεδο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.