Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ ζητά άμεση απομάκρυνση 1.200 αντικειμένων από ελεφαντόδοντο από τη βασιλική συλλογή.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ ακολουθεί το παράδειγμα του πατέρα του, Πρίγκηπα Κάρολου, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια ζητάει όλα τα αντικείμενα του παλατιού που έχουν προέλευση από λαθροθηρία να απομακρυνθούν και να καταστραφούν.

Η κοινή γνώμη στη Βρετανία χειροκρότησε την πρωτοβουλία του Πρίγκηπα Ουίλιαμ, ενώ οι ακτιβιστές της προστασίας του περιβάλλοντος εκτίμησαν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό παράδειγμα, το οποίο θα μπορούσε να παρακινήσει τους Βρετανούς να πράξουν παρόμοια και να “παραδώσουν” τα προϊόντα από ελεφαντόδοντο που έχουν στην ιδιοκτησία τους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ουίλιαμ παρευρέθη σε ένα συνέδριο με κορυφαίους οικολόγους και προσέφερε την υποστήριξή του σε μια εκστρατεία κατά της λαθροθηρίας ελεφάντων. Ο Κάρολος, από την πλευρά του, σε ομιλία του κάλεσε τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στη λαθροθηρία, κυρίως στο εμπόριο του ελεφαντόδοντου και του κέρατου ρινόκερου.

Την Πέμπτη, Ο Ουίλιαμ και ο Κάρολος, μαζί με τον πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, παρακολούθησαν το μεγαλύτερο συνέδριο στον κόσμο σχετικά με το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Σαράντα έξι χώρες και έντεκα διεθνείς οργανισμοί ήταν παρόντες στο συνέδριο Illegal Wildlife Trade, κατά τη διάρκεια του οποίου, παγκόσμιοι ηγέτες συμφώνησαν σε μια σειρά μέτρων για την προστασία των απειλούμενων ζώων από τους λαθροθήρες.