Ο Peter Watson είναι ιδιοκτήτης της φάρμας κροκοδείλων Crocodile Creek στη Νότιο Αφρική και θα περίμενε κανείς να ξέρει πότε και πώς μπορεί κανείς να πλησιάσει έναν κροκόδειλο χωρίς να θέσει τη ζωή του σε απόλυτο κίνδυνο.

O 73χρονος τόλμησε ωστόσο να πλησιάσει έναν θηλυκό κροκόδειλο και να επιχειρήσει μάλιστα να τον απωθήσει, ενοχλώντας τον με ένα ραβδί, από τη φωλιά όπου εκκολάπτονταν τα αυγά του.

Τον τρόμο που ακολούθησε κατέγραψε συμπτωματικά συνεργείο του δικτύου Earth Touch News Network που βρισκόταν στη φάρμα γυρίζοντας ένα ντοκιμαντέρ για το National Geographic.

Το βίντεο δείχνει την απόπειρα του Watson να πλησιάσει τον κροκόδειλο, τις κινήσεις του με το ραβδί του αλλά και το πώς το ερπετό τινάζεται ξαφνικά κι αρπάζει τον 73χρονο από το πόδι, τινάζοντάς τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

Σαν από θαύμα ο Watson τη γλίτωσε- ακέραιος.

«Με τίναζε σαν να ήμουν φύλλο. Προσπαθούσε να προστατεύσω την κοιλιά και το λαιμό μου όπου το δάγκωμά του κροκόδειλου θα ήταν μοιραίο. Μου φαίνεται απίστευτο που δεν μου ξερίζωσε τα δάχτυλα του ποδιού», δήλωσε.

Στη φάρμα Crocodile Creek φιλοξενούνται περίπου 7000 κροκόδειλοι και φίδια.


Δείτε τις φωτογραφίες…