Αν θέλετε να αναζητήσετε εξωγήινη ζωή, έχετε τον ειδικό στο πλευρό σας

Ένας τεράστιος όγκος δεδομένων του SETI είναι πλέον διαθέσιμος στο κοινό


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
21:07
29/02/2020
Αν θέλετε να αναζητήσετε εξωγήινη ζωή, έχετε τον ειδικό στο πλευρό σας
2
loading

Το Breakthrough Listen Initiative έδωσε μόλις στον κόσμο 2 petabytes δεδομένων από την έρευνα του SETI στον γαλαξία μας.

Το SETI είναι η πλέον ενδελεχής έρευνα για αναζήτηση εξωγήινης ζωής με ραδιοεκπομπές και τώρα όλοι μπορούν να συμβάλουν στο τιτάνιο έργο του εντοπισμού τεχνητών σημάτων.

Το SETI, που σημαίνει Search for Extra-Terrestrial Intelligence (Έρευνα για Εξωγήινη Νοημοσύνη), δεν κάνει παρατηρήσεις μόνο για εξωγήινους, αλλά κοιτά και με διαφορετικό τρόπο τόσο τα γνωστά όσο και τα άγνωστα φυσικά φαινόμενα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Breakthrough Listen δημοσιεύει τα δεδομένα του. Το ίδιο είχε κάνει και τον Ιούνιο του 2019, με άλλο 1 petabyte ηχητικών και οπτικών δεδομένων.

Τα νέα δεδομένα καλύπτουν και τα δύο ημισφαίρια, με παρατηρήσεις από τηλεσκόπια της Αυστραλίας και των ΗΠΑ. Επιστήμονες, προγραμματιστές και ερασιτέχνες αστρονόμους αναζητά η πρωτοβουλία για βοήθεια, καθώς αυτό που ψάχνουν είναι βελόνα στα άχυρα.

Μέχρι στιγμής εξάλλου, μόλις το 20-30% των δεδομένων έχουν αναλυθεί και το SETI θέλει να τα καλύψει όλα και μάλιστα πολλαπλές φορές, μήπως και ξεφύγει τίποτα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar NV

    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕΡΑ 25 ΤΟΝ ΕΞΩΙΓΗΙΝΟ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

  2. avatar Kostas Papatrexas

    Πρωί πρωί ξεκινάω......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει