Πυρκαγιά για ρεκόρ μαίνεται στην Καλιφόρνια

Είχε ξεσπάσει στις 17 Αυγούστου και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
7:50
07/09/2013
Πυρκαγιά για ρεκόρ μαίνεται στην Καλιφόρνια
loading

Η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, η οποία μαίνεται επί 20 ημέρες και έχει απανθρακώσει μεγάλα τμήματα του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι θεωρείται πλέον η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία της πολιτείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται αναφορές της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Οι αρχές εκτιμούν ότι η πυρκαγιά θα συνεχίσει το καταστροφικό της έργο για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα.

Με την ένταση των ανέμων να ενισχύεται και τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, η πυρκαγιά απανθράκωσε χιλιάδες στρέμματα γης, αν και έχει παραμείνει, ως επί το πλείστον, εντός των γραμμών περιορισμού που έχουν θέσει οι πυροσβέστες.

«Η ένταση της πυρκαγιάς αναμένεται να ενισχυθεί», ανακοίνωσε το Τμήμα Δασολογίας και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια, επισημαίνοντας ότι το Σαββατοκύριακο προβλέπεται πως θα υπάρξουν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι, κάτι που θα κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Αξιωματούχοι, σημειώνει το ΑΜΠΕ, ανακοίνωσαν ότι 111 κτίρια, συμπεριλαμβανομένων 11 σπιτιών, έχουν καταστραφεί και περίπου 1.900 ακόμα απειλούνται εξαιτίας της πυρκαγιάς, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει