Υπάρχουν κάποια ζώα τα οποία δεν θα ήθελες να διακόψεις την ώρα του φαγητού. Αναμφίβολα οι κροκόδειλοι είναι ψηλά σε αυτή τη λίστα…

Ωστόσο ένας τολμηρός φωτογράφος άγριας ζωής αποφάσισε να πάρει το ρίσκο να γίνει κι εκείνος… μέρος του γεύματος των κροκοδείλων και πλησίασε αρκετά ώστε να βγάλει εντυπωσιακές φωτογραφίες με περισσότερους από είκοσι κροκόδειλους να τρώνε έναν νεκρό ιπποπόταμο.

Ο Jeff Nadler από την Καλιφόρνια στάθηκε σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων για να τραβήξει τις φωτογραφίες στη Ζάμπια.

Όπως παρατήρησε, οι κροκόδειλοι έκαναν κύκλους στο νερό διαδεχόμενος ο ένας τον άλλο στις «δαγκωματιές» ενώ οι μεγαλύτεροι κροκόδειλοι, με μήκος έως και 5 μέτρα ήταν πρώτοι στη σειρά.

«Υπάρχει συνήθως θαυμασμός και εκτίμηση για τη γενναιότητα και τη δύναμη πολλών θηρευτών αλλά η περίπτωση των κροκοδείλων διαφέρει. Προκαλούν ένα αίσθημα αποστροφής και μία αίσθηση τρόμου στη σκέψη του πώς θα μπορούσαν να σε σκοτώσουν: να πνίγεσαι «καρφωμένος» στα σαγόνια τους ενώ εκείνοι χτυπιούνται κόβοντας κομμάτια από τη σάρκα σου…», περιέγραψε ο Nadler στη Daily Mail.

«Αν είσαι τόσο κοντά τους, είναι εύκολο να φανταστείς πόσο τρομερός ο θάνατος από κροκόδειλο θα ήταν. Οπότε, όταν βγεις από όχημά σου είναι σημαντικό να στέκεσαι σε απόσταση τουλάχιστον επτά μέτρων από το νερό όπου βρίσκονται εκείνοι. Οι κροκόδειλοι στήνουν φοβερές ‘ενέδρες’, μπορούν να εκτοξευτούν και να αρπάξουν το θύμα τους, είτε πρόκειται για άνθρωπο είτε πρόκειται για ζώο», πρόσθεσε.

Ο 60χρονος ταξίδεψε και στην Τανζανία όπου φωτογράφησε τους κροκόδειλους στον ποταμό Grumeti. Περίπου 1,5 εκατομμύριο ζώα «μεταναστεύουν» από το πάρκο Serengeti στο καταφύγιο Maasai Mara κάθε χρόνο. Αλλά πολλά δεν τα καταφέρνουν… ο λόγος είναι οι κροκόδειλοι του Νείλου που καραδοκούν στον ποταμό Mara.

Δείτε τις φωτογραφίες