Τι θα αναζητούσατε άραγε αν αποκτούσατε πρόσβαση σε όλο το αρχείο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ;

Εγκλήματα πολέμου; Θεσμικές παραβιάσεις συνταγματικών ελευθεριών; Θεωρίες συνωμοσίας; Ο πρώην συμβασιούχος των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής τα έκανε όλα αυτά και μάλιστα ακόμα περισσότερα.

Όπως θυμόμαστε, ήταν το 2013 όταν ο Σνόουντεν άφησε να διαρρεύσουν μια σειρά από απόρρητες πληροφορίες για την NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ), αποκαλύπτοντας ένα πρωτόγνωρο δίκτυο παρακολουθήσεων σε πολίτες και θεσμούς.

Δεν ήταν όμως το μόνο πράγμα που τον ενδιέφερε. Όπως μας λέει στο νέο του βιβλίο «Permanent Record», τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου διεκδικεί η Ουάσιγκτον, έλεγξε τα απόρρητα αρχεία της CIA, NSA και Πενταγώνου για αρκετές θεωρίες συνωμοσίας που αφορούν σε εξωγήινους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν επαφές εξωγήινων και γήινων, ή εξωγήινων και Αμερικανών σωστότερα, όπως δεν υπάρχουν επίσης και αεροψεκασμοί. Η προσσελήνωση είναι πραγματική, όπως είναι και η κλιματική αλλαγή.

«Είχα αδιανόητη πρόσβαση στα δίκτυα της NSA, της CIA, του στρατού, σε όλες αυτές τις ομάδες. Δεν μπόρεσα να βρω τίποτα», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στον Joe Rogan («The Joe Rogan Experience»).

«Αν είναι κρυμμένα, και μπορεί να είναι κρυμμένα, τότε είναι κρυμμένα πάρα πολύ καλά, ακόμα και από ανθρώπους που είναι μέσα», πρόσθεσε.