Δημιουργία ποδηλατικών, πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών στην ορεινή Ναυπακτία προβλέπονται στο έργο του δήμου, προϋπολογισμού 330.000 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός του έργου είναι η οργανωμένη διαμόρφωση δικτύου ποδηλατικών διαδρομών στις ορεινές περιοχές της Ναυπακτίας, ώστε να γίνει περισσότερο ελκυστική για τους ποδηλάτες- περιηγητές.

Η οργάνωση των ποδηλατικών, πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών θα γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε να διευκολύνονται δραστηριότητες αναψυχής, όπως η ποδηλασία, η πεζοπορία και η ορειβασία, με γνώμονα την αισθητική βελτίωση του φυσικού τοπίου.

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι καθαρισμός, διαπλάτυνση και διάνοιξη μονοπατιών, κατασκευή ή νέα χάραξη μονοπατιών, σήμανση ποδηλατικών διαδρομών, καθώς και άλλες ειδικές κατασκευές.

«Το συγκεκριμένο έργο έχει ως στόχο τη δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών, κυρίως, για χρήση από οικογένειες και μεμονωμένους ταξιδιώτες αναψυχής, θα δώσει δε την ευκαιρία στους ξένους και ντόπιους ποδηλατιστές να επισκεφθούν και να ανακαλύψουν την ορεινή Ναυπακτία μέσα από εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με αφορμή την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.