Ο καύσωνας που ήδη πλήττει ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης  αναμένεται σήμερα, να ενταθεί με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου στην Γαλλία και στην Ισπανία. Και οι επόμενες ημέρες μέχρι και την Παρασκευή αναμένονται να είναι ακόμα πιο θερμές.

Ο καιρός φαίνεται να έχει τρελάνει τους Ευρωπαίους. Στο Βραδεμβούργο, άνδρας συνελήφθη να οδηγεί σκούτερ εντελώς γυμνός και τέθηκε υπό κράτηση από τις αρχές.  Η αστυνομία έδωσε τις φωτογραφίες του στη δημοσιότητα.

Στη Γερμανία το θερμόμετρο μπορεί να φθάσει εκεί τους 39 βαθμούς Κελσίου στις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας, καθώς και στο Βραδεμβούργο, την περιοχή που περιβάλλει το Βερολίνο, όπου μια δασική πυρκαγιά έχει ήδη κάψει από τη Δευτέρα 1.000 στρέμματα.

Μολονότι δεν αναμένεται να καταρριφθεί το ρεκόρ των 40,3 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε τον Αύγουστο 2015 σε μια μικρή πόλη της Βαυαρίας, το ρεκόρ θερμοκρασίας για τον μήνα Ιούνιο, που χρονολογείται από το 1947, κινδυνεύει να καταρριφθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Στη γερμανική πρωτεύουσα, τα ζώα των δύο ζωολογικών κήπων της πόλης επρόκειτο να κάνουν σήμερα «ντους». Οι αστυνομικοί της πρωτεύουσας ζήτησαν να μπορέσουν να εργασθούν με κοντά παντελόνια και σανδάλια. Μάταια.

Ερχόμενο από τη Σαχάρα, αυτό το άνευ προηγουμένου για τον μήνα Ιούνιο κύμα καύσωνα πρόκειται να επιδεινωθεί αύριο, Πέμπτη, και μεθαύριο, Παρασκευή. Χαρακτηριστικό του καύσωνα είναι ότι οι νύκτες είναι επίσης πολύ ζεστές σε σχέση με το σύνηθες.