Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, αναφορικά με τη μεταφορά του νερού στην Αίγινα, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης.

Ο αντιπεριφερειάρχης στην αναφορά του προς τον εισαγγελέα, κατέθεσε σχετικό φάκελο με όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ποσοτήτων που παραδίδονταν από την ΕΥΔΑΠ στους υδρομεταφορείς και αυτών που παραλαμβάνονταν από τους αρμόδιους του δήμου Αίγινας, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2009- Αύγουστος 2012.

Στο σχετικό φάκελο, σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Νήσων, παρέδωσαν στοιχεία ο δήμος Αίγινας, η ΕΥΔΑΠ, αλλά όχι οι υδρομεταφορείς. Την ευθύνη της διαδικασίας μεταφοράς, έχει κατά το νόμο ο δήμος Αίγινας, ο οποίος με διαγωνισμό αναθέτει σε εταιρείες υδρομεταφορών το έργο.

Η περιφέρεια Αττικής επιχορηγεί κάθε χρόνο τη μεταφορά νερού μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η υδροδότηση στο νησί.

«Ανταποκρινόμενος στο χρέος και την ευθύνη μου έναντι των πολιτών, έπραξα το καθήκον μου και μετά το πέρας της έρευνας απευθύνθηκα στη δικαιοσύνη, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η διαφάνεια και ο σεβασμός στα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη. Εγώ προσωπικά, όπως και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, πιστεύουμε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως για όλα και για όλους και να λάμψει η αλήθεια» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης.