Ο άνθρωπος δεν είναι το μόνο ζώο που έχει… καλύτερο φίλο

Ένα μέλος του ζωικού βασιλείου στρεσάρεται ιδιαιτέρως όταν χάσει τον κολλητό του


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
7:50
15/03/2019
Ο άνθρωπος δεν είναι το μόνο ζώο που έχει… καλύτερο φίλο
2
loading

Σε κάτι που έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά ήδη από το 2011, δεν διεκδικούμε ως είδος ούτε εδώ την αποκλειστικότητα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νορθάμπτον ανακάλυψαν πως οι αγελάδες γίνονται πολύ κακόκεφες χωρίς φίλους και αν θέλει ο κτηνοτρόφος να τις κρατά χαρούμενες, πρέπει να μην τις χωρίζει από την παρέα τους!

Αυτό βρήκε η ειδικός στη συμπεριφορά των ζώων Krista McLennan και η ομάδα της παρατηρώντας και καταγράφοντας τις αγελάδες για να μελετήσουν τις επιπτώσεις της «βραχυχρόνιας απομόνωσης».

Τα πειράματα περιλάμβαναν αποχωρισμό της αγελάδας για μισή ώρα από αγελάδες που χαρακτηρίστηκαν «στενές φίλες» και από άλλα μέλη του κοπαδιού που δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις. Η ομάδα κατέγραφε τον καρδιακό ρυθμό και άλλα δεδομένα της φυσιολογίας τους και παρατήρησε αυξημένα επίπεδα άγχους όταν τις χώριζαν από τις φίλες τους.

«Αν μπορέσουμε να πείσουμε τους κτηνοτρόφους να προσέχουν να μη χωρίζουν τις αγελάδες από τις φίλες τους, αυτό μπορεί να έχει μερικά πραγματικά οφέλη, όπως καλύτερη απόδοση στο γάλα και μειωμένα επίπεδα στρες για τα ζώα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ευημερία τους», γράφει η επιστήμονας.

Η McLennan δήλωσε πως η έρευνά της έδειξε πως οι αγελάδες είναι πολύ κοινωνικά ζώα και σφυρηλατούν ισχυρούς δεσμούς με κάποια μέλη του κοπαδιού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Giorgis

    Τα ζώα που τρώμε έχουν μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη από αυτά που έχουμε για κατοικίδια.

    1. avatar Αυτό είναι απολύτως ψευδές

      Αυτό που ισχύει είναι, ότι όλα τα ζώα έχουν πολύ μα πολύ υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη από εκείνη την οποία πιστεύαμε (ή δεν πιστεύαμε καν).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει