Ο αμερικανός τραγουδιστής Tim Storms δεν έχει μόνο τη μεγαλύτερη έκταση φωνής του κόσμου, αλλά μπορεί να πιάνει και νότες τόσο χαμηλές που μόνο ζώα τεραστίων διαστάσεων όπως οι ελέφαντες μπορούν να ακούσουν!

Η φωνή του αγγίζει ακόμα και τα 0,189Hz, οχτώ ολόκληρες οκτάβες κάτω από το χαμηλότερο ντο του πιάνου. Αυτές τις νότες δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να τις ακούσει, του έχουν εξασφαλίσει πάντως μια θέση στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

«Μπορώ να τις νιώσω ωστόσο», είχε πει παλιότερα ο βαθύφωνος στο CNN, «τις ακούω κάπως στο κεφάλι μου σαν τον ήχο που κάνουν οι φωνητικές χορδές μου, αλλά αν μιλάμε για τις συχνότητες, είναι κάτι που λίγο-πολύ μπορώ να νιώσω».

Ο Αμερικανός από την Οκλαχόμα μεγάλωσε τραγουδώντας εκκλησιαστικά τραγούδια και ήταν μέλος αργότερα σε διάφορα συγκροτήματα. Και ήταν ένας ωτορινολαρυγγολόγος που τον άκουσε σε μια συναυλία και εντυπωσιάστηκε από το βάθος της φωνής του αυτός που τον μύησε στη βιολογία πίσω από τη χαρακτηριστική χροιά του.

«Κατέληξε πως οι φωνητικές χορδές μου είναι σχεδόν διπλάσιες από το φυσιολογικό -από αυτό που έβλεπε ο ίδιος τουλάχιστον- και οι μύες γύρω από τις φωνητικές μου χορδές παρουσίαζαν μεγαλύτερη κινητικότητα», λέει ο άντρας με τη φωνή που του έχει φέρει διακρίσεις και βραβεία στα πέρατα του κόσμου. Αλλά και ζηλευτή καριέρα στο Χόλιγουντ ως… φωνή.

Παρά το γεγονός ότι κατέχει το ρεκόρ χαμηλότερης φωνής από το 2012, δεν αποκλείεται να μπορέσει να το καταρρίψει κάποια στιγμή, αφού «η φωνή μου γίνεται συνεχώς πιο χαμηλή μεγαλώνοντας», όπως είχε πει στο CNN…