Βρέθηκαν πατημασιές δεινοσαύρων ηλικίας 100 εκατομμυρίων ετών

Είναι τόσο καλοδιατηρημένες που φαίνονται λεπτομέρειες από την ανατομία τους


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
8:48
18/12/2018
Βρέθηκαν πατημασιές δεινοσαύρων ηλικίας 100 εκατομμυρίων ετών
1
loading

Ερευνητές βρήκαν στο ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας καλά διατηρημένες πατημασιές δεινοσαύρων, ηλικίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ετών.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον 'Αντονι Σιλίτο, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό παλαιογεωγραφίας-παλαιοκλιματολογίας-παλαιοοικολογίας «Palaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από το BBC και τον Indepedent, διέκριναν τουλάχιστον επτά διαφορετικά είδη δεινοσαύρων, μεταξύ των οποίων ο Ιγκουανόδων, ο Αγκυλόσαυρος και ένα είδος στεγόσαυρου.

Τα 85 απολιθώματα -όλα από την πρώιμη Κρητιδική περίοδο- αποκαλύφθηκαν μετά από διάβρωση του εδάφους λόγω έντονης κακοκαιρίας το χειμώνα στην απόκρημνη παράκτια τοποθεσία του Χέιστινγκς, όπου υπήρξε κατάρρευση ασβεστολιθικών πετρωμάτων.

Οι πατημασιές έχουν μήκος δύο έως άνω των 60 εκατοστών και είναι εντυπωσιακά καλοδιατηρημένες με αποτέλεσμα να φαίνονται λεπτομέρειες της ανατομίας τους.

Η περιοχή που έγινε η ανακάλυψη εκτιμάται ότι κάποτε βρισκόταν κοντά σε πηγή νερού, καθώς κοντά στις πατημασιές βρέθηκαν επίσης απολιθώματα φυτών και ζώων. Οι παλαιοντολόγοι πιστεύουν ότι θα βρουν και άλλα απολιθώματα στην ίδια περιοχή.

(Πηγή φωτογραφίας: University of Cambridge-Neil Davies)

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar asjdjkasdjkasdkjdaskjaslkj

    Καλά δεν μπορούσατε να βάλετε όλες τις φωτογραφίες; Πιο σημαντικό είναι να μας γράφετε για τα ριάλιτι;
    δείτε όλες τι φωτός εδώ :
    https://www.bbc.com/news/uk-england-sussex-46594370

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει